Adulti

Secolul vitezei ... sau viata in secolul vitezei, cu din ce in ce mai multe treburi de rezolvat, cu trafic aglomerat, cu tot mai multe informatii ce ne bombardeaza in fiecare minut, reprezinta o cauza a neglijentei nutritiei corecte!


Meniul universal arata astfel:

  • Mic dejun - lipsa, doar o cafea pe stomacul gol
  • Pranz - covrigei de la covrigaria din colt
  • Seara - razboi cu frigiderul

Concluzii: pe parcursul zilei suntem lipsiti de energie si avem impresia ca niciodata nu ne ajunge timpul sa terminam ceea ce avem de facut!

Seara suntem nervosi iar dimineata nu avem energie.

La toate acesta se mai adauga si nemultumirea ca avem ceva kg in plus, cearcane si aspect tern al tenului.

Atunci se pune intrebarea ..unde gresim? Posibil sa fie nutritia, stilul de viata, ce sa mancam si cand sa mancam?

Propun pacientilor mei sa devina adeptii dietei mediteraneene, bogata in legume, peste, fructe de mare, fructe, cea chinezeasca ( multe legume semicrude, peste, soia, orez,fructe ) si sa inlocuiasca dieta romaneasca, plina de carne ( prajita, gratar ), nelipsitii cartofi prajiti, mancaruri gatite cu multa prajeala, grasime animala multa si foarte putin peste.

Ideal ar fi sa respectam piramida nutritionala in care avem un aport echilibrat, la baza produselor consumate fiind cereale integrale, fainoase, seminte oleaginoase, fructe si legume, in proportie de 80% ajungand la carne in proportie de 20 % din necesarul zilnic.

Din constatarile mele zilnice putem folosi "trucuri" nutritionale care sa ne tina departe de medic, de bolile cronice nutritionale si care ne asigura energia zilnica de care avem mare nevoie: minum 1 mar /zi, 1 avocado/zi , o salata /zi, o masa de peste /saptamana , iar 2-2,5 l apa trebuie sa insoteasca meniul zilnic.