Afectiuni gastrointestinale

Alimentatia sanatoasa implica echilibru. Orice depasire a limitelor impuse de toleranta digestiva se transforma intr-o agresiune alimentara care determina reactii anatomice si functionale ale organismului.

Cele mai frecvente afectiuni gastro-intestinale sunt boala de reflux esofagian, gastritele, colonul iritabil, intoleranta la lactoza si la gluten. Toate aceste afectiuni sunt din cauza exceselor sau tratamentelor necorespunzatoare asupra tubului digestiv: cina bogata, lipsa micului dejun, consumul de cafea, tigari, alcool pe stomacul gol, excesul de alimente fast-food, chips-uri, bauturi acidulate si energizante. Acestea necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste abordarea nutritionala, deoarece prezenta lor pe termen lung duce la o cronicizare a simptomelor.

Refacerea mucoaselor gastrica si intestinala se face intre 30-60 zile, de aceea trebuie rabdare si persuasiune. Existe multe remedii naturale care ne pot ajuta sa refacem organele tubului digestiv si sa nr revenim la normal.


IMPORTANT!

Toate afectiunile gastrointestinale pot fi atenuate sau eliminate printr-o NUTRITIE adecvata.

Afectiuni gastrointestinale
Afectiuni gastrointestinale