Obezitate si boli cardiovasculare

Obezitate

Obezitatea in Romania, in momentul de fata, este intr-o evolutie alarmanta, mai ales in cadrul adolescentilor, unde Romania este pe locul 2 in Europa la obezitatea infantila.


Obezitatea este o boala nutritional -metabolica, ce se caracterizeaza prin acumularea grasimilor care determina o crestere in greutate cu peste 20%.


Cauzele obezitatii sunt multiple: factori ereditari, hormonali, dezechilibrul nervos, excesul alimentar, consumul de alcool, sedentarismul.


De cele mai multe ori pacientii cu obezitate prezinta afectiuni cardio-vasculare ( hipertensiune, infarct, varicele membrelor inferioare, insuficienta cardiaca ) si afectare hepatica ( steatoza hepatica ), diabet, boala de reflux esofagian.

Oricat de mult nu am vrea sa credem, nu exista pastile miraculoase pentru a slabi! Aici este vorba de a schimba stilul de viata si de a aplica formula cu 30% exercitii fizice si 70 % dieta corespunzatoare. Lupta cu greutatea este grea si trebuie sa se desfasoare zi de zi, rezultatul final fiind un stil de viata echilibrat si sanatos.

Exista foarte multe studii care arata ca un om poate consuma si trai mult mai bine cu jumatate din aportul alimentar pe care-l au majoritatea oamenilor! Excesul de hrana nu aduce nici un avantaj corpului, din contra, oboseste toate organele! Importanta este calitatea hranei si sursa ei.


IMPORTANT!

Trebuie sa stim ca nu exista pastila miraculoasa pentru slabit! Totul se reduce la schimbarea stilului de viata. In cazul obezitatii NUTRITIA este o componenta esentiala.